2022 YILI BAYİLİK VE TOPTANCILIK SINAVI

2022 Bayilik Sınavı

Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü (GKGM) ile Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi (ASYM) arasında imzalanan protokol çerçevesinde Bitki Koruma Ürünleri Bayi ve Toptancılık Sınavı Ankara, İstanbul (Anadolu-Avrupa), İzmir, Antalya, Samsun, Adana ve Diyarbakır illerinde 17 Eylül 2022 tarihinde Cumartesi günü saat 10:00'da yapılacaktır. ''Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik'' gereği; sınava müracaat edebilecek kişiler ziraat mühendisi, orman mühendisi, orman endüstri mühendisi, eczacı, kimya mühendisi, kimyager ve bitki sağlığı ile ilgili dersleri alarak mezun olmuş ziraat teknikeri veya ziraat teknisyeni unvanına sahip kişilerdir.

Sınav ile ilgili ''Sınav Takvimi ve Uygulama Talimatı'' https://www.tarimorman.gov.tr/Duyuru/1653/Bitki-Koruma-Urunleri-Bayilik-Ve-Toptancilik-Sinavi  internet adresinde yayımlanmıştır.

Sınava girecek adaylar için ''Sınav Uygulama Duyurusu ve Sınav Kılavuzu'' http://ankusem.ankara.edu.tr/2022/06/17/bitki-koruma-urunleri-bayi-ve-toptancilik-sinavi/ internet adresinde yayımlanmıştır.

Sınava girecek adaylar; tüm işlemlerini internet üzerinden yukarıda belirtilen ''Sınav Takvimi ve Uygulama Talimatı'' ve ''Sınav Uygulama Duyurusu ve Sınav Kılavuzu'' doğrultusunda yapacaklardır.

NOT: Sınava girecek olan adaylar. ''Bitki Koruma Ürünleri Bayilik ve Toptancılık Sınavı'' ile ilgili olarak İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünden detaylı bilgi alabilirler.

Uygulama Kılavuzu için tıklayınız.

Etiketler: 2022 Yılı Bayi ve Toptancılık Sınavı
Temmuz 29, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR